Sous chef Black Smoke

SOUS CHEF / PITMASTER

Ben jij een vuurvast persoon die zich door gasten niet laat grillen? Iemand die er niet voor terugdeinst om zich te laten sandwichen tussen de Chef Kok en het culinaire team dat je moet aansturen? Multitasken en service verlenen voor ontbijt eet? Haast je dan en lees snel verder!

BLACK SMOKE ANTWERPEN

Black Smoke brengt serious BBQ naar het hart van Antwerpen en biedt een bar, een BBQ-restaurant én een rooftop bar waar alles draait om één ding: ambacht. Black Smoke mixt American BBQ traditions met lokale invloeden voor een rock-your-socks-off BBQ-ervaring.  Onze pitmasters temmen de vurige vlammen in hun hell’s kitchen waar yankee-style ‘low & slow’ BBQ-gerechten op houtgestookte smokers en ‘hot & fast’ grill classics op de unieke Argentijnse parrilla grill bereid worden. Voor onze heropstart en een nieuw project zijn wij op zoek naar een Sous Chef.

VERANTWOORDELIJKHEDEN

Als Sous-Chef ben je de een rots in de keukenbranding en ziet samen met de chef-kok toe op de dagelijkse aansturing en uitvoering van de vurige keuken. Samen met de chef-kok inspireer, coach en motiveer je het keuken- en stewarding team om er iedere dag vol voor te gaan en de lekkerste gerechten efficiënt en voedselveilig in de vuur gestookte keuken te bereiden. Je kickt op een stevige rush waarbij je hands on met het team samen kookt en toeziet op de eindkwaliteit van de gerechten. Je beschikt over een goede basis culinaire creativiteit en bouwt mee aan de per kwartaal wisselende menukaarten. Je hebt een goede kennis van vlees en vuur maar staat ook voor indrukwekkende vis en groente bereidingen. Kortom, you can handle the heat!

TAKEN & WERKZAAMHEDEN

  • De leiding nemen over het keukenteam bij afwezigheid van de chef
  • Bestellingen plaatsen
  • Het verzorgen van de mise en place volgens de checklist
  • Het navolgen van hygiëne – en veiligheidsstandaards volgens de HCCP-richtlijnen
  • Suggesties van nieuwe gerechten
  • Zelfstandig de eigen partie operationeel kunnen draaien
  • Allrounder in de keuken
  • Operationeel van mise-en-place tot het bereiden van gerechten

KANDIDAATPROFIEL

Ben jij klaar om mee het vurige hart van Black Smoke te zijn? Sta mee je mannetje in onze hell’s kitchen waar pitmasters het razende vuur bedwingen in onze showkeuken. Heb je een passie voor rook en vuur dan ben jij de geschikte persoon! Stap in de wereld van het ambachtelijke barbecueën. De gerechten van Black Smoke zijn geschoeid op de Amerikaanse BBQ-tradities en verrijkt met Europese flair. Ervaring in deze tradities is een plus maar geen must. We zoeken een gemotiveerd persoon met voldoende ervaring in andere keukens die open staat voor nieuwe kennis in true type BBQ!

In ons dynamisch bedrijf zijn wij op zoek naar een mede-vuursommelier die onze gasten wil verwennen. Zelfstandig werken is jou niet vreemd en je bent afgestudeerd als kok of gelijkwaardig door minimum 3 jaar ervaring in de keuken.
Let the BBQ experience begin…

WIJ BIEDEN JOU

  • Goede werksfeer in een unieke werkomgeving
  • Werken  met een jong dynamisch team
  • Grote mate van zelfstandigheid en vrijheid
  • Diverse opleidingen passend bij je functie
  • Full time contract
  • 2 vaste vrije dagen per week
  • Goede verdienste
  • Maaltijdcheques
  • Voordelen in natura zoals korting in onze andere restaurants
  • Reële doorgroeimogelijkheden binnen restaurantgroep Taste!
UURROOSTER
Variabel uurrooster in een 5 dagen week met vaste vrije dagen (maandag en dinsdag)

SOLLICITEER NU

CONTACTPERSOON VOOR SOLLICITATIE:
Head Chef Vadim Vesters
Telefoonnummer Black Smoke:
+32 (0) 3 230 75 73
Stuur uw CV naar onderstaand mailadres:
vadim@blacksmoke.be