GENERAL MANAGER

Ben jij een vuurvast persoon die zelfs in een zinderend heet servies het hoofd koel houdt en meer overzicht heeft dan een havik op grote hoogte? Iemand die erop kickt om zijn team te motiveren het vuur nog hoger op te stoken en de teamspirit te doen ontvlammen? Ga jij ervoor om zowel de medewerkers- als gasten naar ongekende tevredenheid te stuwen terwijl je ook als Dagobert Duck de dubbeltjes in de gaten houdt? Lees dan snel verder want we want you!

BLACK SMOKE

Let’s turn up the heat! Na Antwerpen brengt Black Smoke haar serious BBQ sinds 2019 naar Rotterdam. Het door BBQ lovers geliefde rokerige bolwerk bestaande uit een flinke bar, BBQ-restaurant én zomers terras mixt American BBQ traditions met lokale invloeden en een ruig interieur voor een rock-your-socks-off BBQ-ervaring.

De pitmasters temmen hier de vurige vlammen in hun hell’s kitchen waar yankee-style ‘low & slow’ BBQ en ‘hot & fast’ internationale grill gerechten de menukaart domineren en barmannen shaken, stirren en tappen er lustig op los met craft cocktails en quality brews. Op het terras tref je een aantal vurige speeltjes vanwaar in de zomer een bijzondere kaart gevlamd wordt.

Black Smoke is het resultaat van twee vurige vrienden die de handen ineen hebben geslagen: Kasper Stuart (Antwerpse Horeca icoon en trainer van bartenders met wereldfaam) en Jord Althuizen (bekend van o.a. Smokey Goodness catering & boeken en RTL4’s Grillmasters). Zij nodigen jou uit om deel uit te maken van een avontuurlijk team dat Rotterdam opnieuw flink gaat uitroken.

VERANTWOORDELIJKHEDEN

Als General Manager ben je de bewaker van het vlammende fort en hebt kennis en kunde om een groot restaurant te leiden. Je ontvangt 160 tot 200 gasten binnen, wat bij mooi weer kan uitbreiden tot 250 gasten met het zon overgoten terras erbij. Stuurt een team van 20 tot 25 chefs, bediening en lustige cocktailshakers aan. Je bent een echte motivator, sterk communicatief aangelegd, sociaal- en taalvaardig en ziet toe op een vlekkeloos servies waarin je zelf hands on mee knalt. Tijdens openingsuren sta je als leading lady of man op de werkvloer en motiveert jouw team om een ongekend goede service te bieden aan onze gasten. Je observeert, analyseert, benoemt knelpunten en stimuleert het team om samen het Black Smoke Restaurant en de gastenbeleving iedere avond weer beter op punt te zetten. Daarnaast ben je de aangewezen persoon om alle bedrijfsprocessen in goede banen te lijden en ziet toe op een accurate administratie, een goed gevuld en soepel verlopend reserveringenbeleid en strakke communicatie met de back office, partners en leveranciers. Je hebt als eindverantwoordelijke op locatie de teugels stevig in handen en zet samen met de eigenaren een voortvarende koers om het succes van Black Smoke nog verder uit te bouwen.

MANAGEMENTWERKZAAMHEDEN

  • Aansturen verschillende brigades: zaal, keuken & bar
  • Kwaliteitscontrole service, F&B
  • (Groeps-)reservaties coördineren
  • Mee opvolgen van sales en grote offertes
  • In goede banen leiden van de volledige administratie, de social media communicatie en opleidingen van het personeel in samenspraak met de backoffice.
  • Optimaliseren financiële performance (opvolging arbeidsproductiviteit, F&B cost, sales targets, etc.)

HRM WERKZAAMHEDEN

  • Optimaliseren formatieplanning
  • Voeren van sollicitatie-, evaluatie-, en slecht nieuwsgesprekken
  • Daily Briefings naar eigen personeel en kader
  • Dagelijks coachen en begeleiden van de assistent-managers in hun taken de crew aan te sturen en de service te optimalisereN

ALGEMENE WERKZAAMHEDEN

  • Meedraaien tijdens het servies (this ain’t an office job!)
  • Toezien op een kwalitatieve bereiding en eindkwaliteit gedurende het servies;
  • Meewerken aan leuke, en afwisselend social media content
  • Op de foto gaan met enthousiaste gasten

KANDIDAATPROFIEL

Black Smoke is een groot restaurant waarin een hoog volume op kwalitatief niveau wordt gedraaid. Jij beschikt daarom over minimaal 3-4 jaar relevante werkervaring in een hoog volume restaurant in een leidinggevende positie. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, bent assertief, daadkrachtig en gaat voortvarend te werk. Je bent zelf startend en ondernemend en bruist van enthousiasme. Je kickt erop om met een team te werken en geniet ervan om deze te coachen in hun dagelijkse werk. Je bent in staat om beleid te vertalen naar concrete acties op de werkvloer en beschikt door je kennis, kunde en karakter over voldoende autoriteit om dit op natuurlijke wijze over te brengen.

MUST HAVE

  • Mbo-niveau 4 of hbo-opleiding (hospitality gerelateerd)
  • Aantoonbare ervaring met leidinggeven in een professionele werkomgeving
  • Goede beheersing van Microsoft Office en internet savy
  • Ervaring met horecakassasystemen en het voeren van een bedrijfsboekhouding
  • Beheersing van HACCP
  • Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal

NICE TO HAVE

  • Voorliefde en vergaande interesse voor barbecueën, roken en grillen
  • Gedegen kennis van bier, wijn en cocktails
  • Leermeester certificaat
  • Sociale hygiënE

WIJ BIEDEN JOU

  • Een zeer gedreven en leerzame werkomgeving waar voor persoonlijke ontwikkeling aandacht en budget is gereserveerd
  • Afwisselend werk, geen dag is hetzelfde
  • 5 weken betaalde vakantie
  • Brutosalaris van €3.200,- tot €3.800,- bruto per maand (afhankelijk van niveau en gerelateerde werkervaring), 8% vakantiegeld en de bedrijfsbijdrage voor het Horeca Pensioenfonds (50%)
  • Meedelen in de fooi
  • Een correcte urenadministratie en beloning, overuren worden of teruggegeven in tijd voor tijd of uitbetaald
  • Bedrijfsfitness bij het sportcentrum op de Van Nelle Fabriek
  • Een dynamische baan waarin alle aspecten rondom koken met rook en vuur voorbijkomen

SOLLICITEER NU