ZELFSTANDIG WERKEND KOK

Ben jij een vuurvast persoon die gasfornuis maar al te graag inwisselt voor een vuurgestookte keuken? Iemand met een tatoeage als “I love HACCP”, stressbestendiger dan een protegé van Gordon Ramsey en afwisseling verkiest boven iedere dag dezelfde kaart koken? Haast je dan en lees snel verder!

BLACK SMOKE

Let’s turn up the heat! Na twee succesvolle jaren vlammen in Antwerpen brengt Black Smoke haar serious BBQ in 2019 naar Rotterdam. Het door Venuez tot ‘best hospitality concept’ bekroonde bolwerk bestaande uit een flinke bar, BBQ-restaurant én zomers terras gaat ook in Nederland de restaurantscene flink opstoken. Black Smoke mixt American BBQ traditions met lokale invloeden en een ruig interieur voor een rock-your-socks-off BBQ-ervaring.

De pitmasters temmen de vurige vlammen in hun hell’s kitchen waar yankee-style ‘low & slow’ BBQ en ‘hot & fast’ internationale grill gerechten de menukaart domineren en barmannen shaken, stirren en tappen er lustig op los met craft cocktails en quality brews. Op het terras tref je een aantal vurige speeltjes vanwaar in de zomer een bijzondere kaart gespeeld gaat worden.

Black Smoke is het resultaat van twee vurige vrienden die de handen ineen hebben geslagen: Kasper Stuart (Antwerpse Horeca icoon en trainer van bartenders met wereldfaam) en Jord Althuizen (bekend van o.a. Smokey Goodness catering & boeken en RTL4’s Grillmasters). Zij nodigen jou uit om deel uit te maken van een avontuurlijk team dat Rotterdam eens flink gaat uitroken.

VERANTWOORDELIJKHEDEN

Als zelfstandig werkend kok werk je in het keukenteam onder leiding van de Chef en Souschef. Onder deze aansturing zal je zelfstandig te werk gaan in de vurige keuken van Black Smoke Rotterdam om iedere dag de lekkerste gerechten efficiënt en voedselveilig te bereiden. Je beschikt over een goede basis culinaire creativiteit en ondersteunt het keukenteam met de per kwartaal wisselende menukaarten. Je hebt een goede kennis van vlees en vuur maar staat ook voor indrukwekkende vis en groente bereidingen. Kortom, you can handle the heat!

KEUKENWERKZAAMHEDEN

  • In ontvangst nemen van bestellingen
  • Controleren van pakbonnen, geleverde vs. Besteld en conform FIFO opslaan
  • Naleven van HACCP-regels, allergenen en veiligheidsvoorschriften
  • MEP maken en aanhouden
  • Bewaken culinaire niveau van het bedrijf
  • Samen met het team menu’s & weekspecials bedenken en recepten uitwerken;
  • Schoonhouden en opruimen werkplek
  • Koken en dansen met vuur
  • Op de foto gaan met enthousiaste gasten

KANDIDAATPROFIEL

Je honger is onstilbaar, je wilt altijd meer leren, beter koken en nieuwe bereidingen uitproberen. Koken met hout gestookt vuur doe je graag en je bent gek op de smaken en structuren die je met vuur in je gerechten krijgt. Je bent een key player in het team en beschikt over de people skills om gezamenlijk iedere dag weer op topniveau te presteren.

MUST HAVE

  • Opleiding tot zelfstandig werkend kok niveau 3
  • Aantoonbare ervaring met vuurkoken in een professionele werkomgeving
  • Goede beheersing van Microsoft Excel en Word
  • Beheersing van HACCP
  • Enkele jaren werkervaring in de professionele keuken
  • Je houdt van hard werken en bent niet vies van een lange shift

NICE TO HAVE

  • Voorliefde en vergaande interesse voor barbecueën, roken en grillen. Uitgebreide BBQ werkervaring is een pré maar geen vereiste, je zult een gedegen trainingstraject doorlopen.
  • Leermeerster certificaat
  • Sociale hygiëne

WIJ BIEDEN JOU

  • Een zeer gedreven en leerzame werkomgeving waar voor persoonlijke ontwikkeling aandacht en budget is gereserveerd
  • Afwisselend werk, geen dag is hetzelfde
  • De kans om in een uniek vuur gestookte keuken te werken
  • 6 weken betaalde vakantie (gesloten tijdens kerst en oud en nieuw)
  • Brutosalaris van €1.900,- tot €2.100,- bruto per maand afhankelijk van leeftijd, niveau en gerelateerde werkervaring, 8% vakantiegeld en de bedrijfsbijdrage voor het Horeca Pensioenfonds.
  • Bedrijfsfitness bij het sportcentrum op de Van Nelle Fabriek
  • Een dynamische baan waarin alle aspecten rondom koken met rook en vuur voorbijkomen

SOLLICITEER NU